marți, 27 aprilie 2010

Eclipse: filmul vs cartea

Dupa ce ambele trailere Eclipse au aparut m-am gandit sa facem o comparatie.Cartea vs Filmul.
Mai jos aveti paragrafe din film si din carte.

Trailer: "Jacob, ce faci?" Kristen Stewart ca Bella Swan. Carte:Aici Edward i se adreseaza primul lui Jacob iar primele cuvinte ale Bellei au fost: "Ce vrei sa spui?" Bella Swan, pagina 78.

Trailer: "Sunt aici să te avertizez", Taylor Lautner ca Jacob Black.Carte: Edward intiaza "avertizarea", despre care este vorba spunand, "Eu ştiu deja de ce si ce mesaj ai să ii spui, mesajul transmis.Considera ca e avertizata." Edward Cullen, pagina 78.Apoi, Jacob spune: "Tu nu-i spui?Ce, tia fost teamă că ar ţine partea noastră?" Jacob Black, pagina 78.

Trailer: "Tu ar trebui sa pleci... Acum", Robert Pattinson ca Edward Cullen. Carte: "Pleaca acum," Edward Cullen, pagina 79.

Trailer: "Ea are dreptul de a cunoaşte", Taylor Lautner ca Jacob Black. Rezervaţi: "Tu nu crezi ca Bella are dreptul sa stie? E viaţa ei," Jacob Black, pagina 80.

Trailer: "Ce?" Kristen Stewart ca Bella Swan. Carte: "Ce nu ştiu?Edward?" Bella Swan, pagina 78.


Trailer: "Am urmărit situaţa din Seattle pentru o perioada de timp dispariţiile inexplicabile, omoruri...." Robert Pattinson ca Edward Cullen. Carte: "Am monitorizat a situaţa, pentru câteva săptămâni. Toate semnele sunt acolo - dispariţiile, mereu în noapte, slab eliminate cadavrele, lipsa altor probe..." Edward Cullen, pagina 26.

Trailer: "Cineva creaza o armată", Peter Facinelli ca Carlisle Cullen.Carte: În carte, este Jasper, care introduce conceptul de o armată de nou-născuti. "Am văzut acest lucru înainte, şi nu există nicio altă explicaţie. Există o armată de vampiri nou-născuţi în Seattle," Jasper Hale, pagina 303.


Trailer: "O armată de vampiri?" Kristen Stewart ca Bella Swan.Carte: Nu pare să fie o contrapartidă direct la acest citat, dar nu seamănă cu un citat de Alice in aceste momente. "O armată. De ce nu mi-ai spus?" Alice Cullen, pagina 302.


Trailer: "Ei vin aici", Ashley Greene ca Alice. Carte: În carte, Alice spune "decizia a fost făcută" de la pagina 378, şi Bella este cea care spune "Ei vin aici", pe aceeaşi pagină.


Trailer: "Aceasta va fi o luptă urâta cu vieţi pierdute", Peter Facinelli ca Carlisle Cullen. Carte: Aceasta este mai mult o interpretare decât o traducere a citatului direct. Iată un pasaj care este reflectorizant " Vom avea nevoie de tine să ne înveţi, Jasper"Carlisle in final, a spus" Cum sa ii distrugem.. " maxilarul lui Carlisle a fost greu, dar am putut vedea durerea din ochii lui cand a spus cuvintele. Nimeni nu a urât violenţa mai multa decât Carlisle, "pagina 306.

Trailer: "Ne bagam... Atâta timp cât vom ajunge sa omoaram nişte vampiri", Taylor Lautner ca Jacob Black. Carte: "Acesta nu va fi uşor pentru noi. Totusi, aceasta este treaba noastră mai mult decât a ta," Jacob Black, pagina 380. "Nu fi ridicol,Bells.Imi oferi un cadou mult mai bun decât unul cumparat," pagina 382. De asemenea, aici este un alt pasaj care pune sentimente pe acest citat: " Lupti cu vampiri nu împotriva lor! " Jacob a reflectat tonul lui Edward de dezgust "Ei bine, tu esti fericit sa lupti impotriva lor", A declarat Edward. Jacob a zâmbit "Acesta este motivul pentru care noi suntem aici," pagina 409..

by Alexa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu